ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Χατζηδάκης: Λωτοφάγοι και Γερμανοτσολιάδες στον ΣΥΡΙΖΑ

K. Χατζηδάκης: Λωτοφάγοι και Γερμανοτσολιάδες στον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Με τους λωτοφάγους που έχαναν την μνήμη τους όταν έτρωγαν τους καρπούς αυτού του περίεργου φυτού, παρομοίασε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καλούνται αύριο να στηρίξουν με την ψήφο τους τα επώδυνα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής του απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αφού θύμισε τι έλεγαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και τη δημόσια περιουσία λίγους μήνες νωρίτερα, ανέφερε με αρκετή δόση ειρωνείας ότι σήμερα γιορτάζουν τις μεγάλες τους νίκες.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον ένα κόμμα δημαγωγικό, είναι κι ένα κόμμα λαϊκίστικο, ένα κόμμα λωτοφάγων, φάτε τους λωτούς σας και πάτε ψηφίσετε, κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες", είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Έχετε ξεπεράσει κάθε φαντασία και παίρνετε στο λαιμό σας όλη την Ελλάδα για αυτό και η μόνη λύση είναι να φύγετε".

Αναφερόμενος στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι "μιλάμε για έναν αιώνα, αφού σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας μεταβιβάζεται μέχρι το 2115, χωρίς την έγκριση της Βουλής", σε αντίθεση με ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ όπου ήταν απαραίτητη η έγκριση του Κοινοβουλίου. "Εξαιρούνται μόνον η Ακρόπολη, τα μουσεία, οι αιγιαλοί και τα δάση, όλα τα άλλα πάνε στο Ταμείο και αποκλείεται για έναν αιώνα η Βουλή από τον έλεγχο στη δημόσια περιουσία", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ