ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Προβληματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Βούτσης: Προβληματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
EUROKINISSI

Tην εκτίμηση ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι προβληματική λόγω της προστασίας που παρέχει σε αυτά το Σύνταγμα εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής παρείχε έμμεση στήριξη στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κύριος Βούτσης σημείωσε πως ανεξάρτητα από τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να εκφραστεί τα νησιά έχουν καθεστώς προστασίας και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα από το Σύνταγμα.

Συμπλήρωσε πως "μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας".

Όσον αφορά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup o κ. Βούτσης δήλωσε πως δίνει περιθώρια ελιγμών και πρόσθεσε πως ο λαός γνώριζε το πλαίσιο της συμφωνίας και εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί και να την φέρει εις πέρας.

"Κλείνει ένας κύκλος διαπραγμάτευσης και μπαίνουμε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης μετά την αξιολόγηση τόνισε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε πως "τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα".

Ερωτηθείς για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε πως «η Αριστερά συνδέεται με την προστασία των αδυνάμων και όχι με ελαφρύνσεις και άρση της φορολογίας για τους πλούσιους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβερνητική πλειοψηφία θα διευρυνθεί, είπε πως "δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση ή διεύρυνση με άλλα κόμματα" ενώ πρόσθεσε πως "μόνοι μας ψηφίσαμε και πήραμε όλο το κόστος, ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν την ζητήσαμε κιόλας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ