ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ιερώνυμου – Φίλη με αιχμές για τα θρησκευτικά

Συνάντηση Ιερώνυμου – Φίλη με αιχμές για τα θρησκευτικά
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας για την επέκταση της επισιτιστικής βοήθειας στους μαθητές, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, έγινε με φιλοφροσύνες αλλά και με αιχμές, που παραπέμπουν στην κόντρα που υποβόσκει για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Νίκου Φίλη, μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες.

Ο υπουργός υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο του είπε: «Έχετε έρθει εδώ πολλές φορές, να έρθετε και ξανάρθετε». Η απάντηση του Aρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν αποκαλυπτική και φανερώνει ότι η εκεχειρία που έχει κηρυχθεί για τη διδασκαλία των θρησκευτικών είναι εύθραυστη.

2532970

«Να έρθετε κι εσείς σε εμάς» του είπε με νόημα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι ο σκοπός της επίσκεψης είναι ένας, μοναδικός και ειδικός. Η στήριξη από πλευράς της Εκκλησίας των μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στο Υπουργείο Παιδείας δεν είναι οι σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.
Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε την... ευλογία του Φίλη

Ο Aρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στο ανθρωπιστικό όραμα της Εκκλησίας, ζήτησε τη συγκατάθεση του κ. Φίλη για την υλοποίησή του, λέγοντάς του με νόημα: «Γι' αυτό ζητούμε τη συμφωνία σας ή μάλλον την ευλογία σας».

Ο Νίκος Φίλης, χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας στηρίζει μέσω προγραμμάτων του 12.000 μαθητές. Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός, αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και στην αμέριστη βοήθεια που προσφέρει προς τις οικογένειες που δοκιμάζονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN Greece αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Έλληνες των ΗΠΑ ακόμη και στον Αμερικανό Πρόεδρο για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Η επέκταση του επισιτιστικού προγράμματος της Εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος την πλευρά του είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. «..Και για να μη διαχωρίσουμε τα παιδιά σε πλούσιους και φτωχούς αποφασίσαμε να τα ενισχύσουμε μέσω των οικογενειών. Σε αυτό το πλαίσιο, σας αναγγέλλουμε ότι από τον Σεπτέμβριο θα προστεθούν άλλα 1.500 παιδιά στα 6.500 που ενισχύσαμε πέρυσι. Ο στόχος μας για τον επόμενο χρόνο είναι να φτάσουμε τα 6.500».

2533010

Πηγή: Εurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές»

Το υπουργείο Παιδείας θα υποδεικνύει τις σχολικές μονάδες που θα στέλνει η «Αποστολή» δέματα με τρόφιμα τα οποία θα διανέμονται στις οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χωρίς να κάνει κανενός είδους διάκριση. Οι διευθυντές των σχολείων είναι εκείνοι που θα διαμένουν τα δέματα.

Από το πρόγραμμα μπορούν να επωφεληθούν τριμελείς οικογένειες με εισόδημα έως 8.000 ευρώ, τετραμελείς έως 9.500 ευρώ, πενταμελείς έως 11.000 ευρώ, εξαμελείς έως 12.500 ευρώ και επταμελείς έως 14.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ