ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποτάμι» οι καυγάδες στη Βουλή για τις offshore (vid)

«Ποτάμι» οι καυγάδες στη Βουλή για τις offshore (vid)

Πρωτοφανή ένταση που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκάλεσε μια αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσχωρήσει άνθρωποι που ήταν κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και «έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα».

Όρθιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τον επικεφαλής του Ποταμιού να ζητήσει συγνώμη, ενώ η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου του ζήτησε είτε να ανακαλέσει, είτε να πει ονόματα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και με την επανέναρξη της ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ξαφνιασμένος από τις αντιδράσεις. «Οι βασικότεροι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι σε υπουργικές θέσεις, είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού και αυτά είναι ζητήματα που δεν λέγονται πρώτη φορά, τα ξέρει η πλειονότητα των βουλευτών», ανέφερε, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Συκοφάντη» του φώναζαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για συκοφαντία, εκφράζοντας τη λύπη του. «Του δόθηκε η δυνατότητα να πει ότι εν τη ρύμη του λόγου ανέφερε όλα αυτά, αλλά είπε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταδικαστεί είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι και υπουργοί και αυτό είναι συκοφαντία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τη διαγραφή από τα πρακτικά της επίμαχης φράσης αποφάσισε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ