ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια

Τσίπρας: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

"Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση στη Βουλή για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες.

"Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panama Papers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση", τόνισε ακόμα.

Ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως "δεν θα κουραστώ να μιλώ για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

"Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα" τόνισε.

Απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός είπε πως "Αυτή εδώ η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής".

Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον κ. Θεοδωράκη ότι σχοινοβατεί μεταξύ ενός λόγου που φαντάζει σοβαρός, τεκμηριωμένος και ήρεμος και του λαϊκισμού.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τη διάταξη είχε υπερψηφίσει και το Ποτάμι το οποίο στη συνέχεια "έβγαζε επί τρείς ημέρες ανακοινώσεις άκρατου λαϊκισμού", ενώ χαρακτήρισε τον κ. Θεοδωράκη "συνήγορο του απόντος" (σ.σ. του προέδρου της ΝΔ).

Επίσης στην αναφορά ότι "η διάταξη θα καταπέσει", ο πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα "θα προσφύγει κάποιος από εδώ (σ.σ. τη Βουλή) για να καταπέσει;".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ