Μεϊμαράκης: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τον Φίλη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή «ENIKOS» με το δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος. Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη".
Συνελήφθησαν 13χρονος και 16χρονος με κλεμμένο δίκυκλο στο Γαλάτσι
20:52
Η Ουγγαρία αποκτά έως και 10 πυρηνικούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ
20:45
Λευκός Οίκος: Το Μεγάλο Σάββατο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στο Πακιστάν
20:43
«Αιώνιο Σκότος»: Η αιματηρή επίθεση και το «carpet bombing» του Ισραήλ στον Λίβανο
20:35