ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Σε 90 ημέρες όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει

Γεροβασίλη: Σε 90 ημέρες όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει
Φωτογραφία αρχείου από την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 και τα εγκαίνια υπόγειας διάβασης στη συνοικία Σαράγια της πόλης των Τρικάλων παρουσία επισήμων και παραγόντων του νομού EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας

Όποιο κανάλι δεν πάρει άδεια θα πάψει να εκπέμπει το αργότερο μετά από ενενήντα ημέρες, δήλωσε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ενόψει της αυριανής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Eρωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στο Real FM ότι «προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει».

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι κυβερνητικός στόχος είναι η αντικατάστασή του με φόρο ακίνητης περιουσίας, κάνοντας λόγο για καταστροφή που είχε προαναγγελθεί, αλλά δεν ήλθε, καθώς ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται σε αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων που αντιστοιχεί στο 8% των φορολογουμένων.

«Όλη αυτή την καταστροφή σήμερα δεν την είδαμε. Αυτή η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος παρουσιάζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 92% των φορολογουμένων θα έχει λιγότερο, ίδιο ή καθόλου φόρο και κάποιοι από αυτούς θα έχουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως 10 ευρώ.

Όταν η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να εξαγγείλει αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι στο επόμενο διάστημα, γίνεται επεξεργασία και προσπάθεια να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και θα είναι δίκαιος. «Αυτός είναι ο στόχος και θα γίνει στο επόμενο διάστημα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το πότε ακριβώς», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη γνώση ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν εξοντωθεί φορολογικά τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό δίνει μεγάλη μάχη προκειμένου η κατανομή της φορολογίας να γίνεται διαρκώς δικαιότερη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ