ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Παππά λίγες ώρες πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες

Αυστηρό μήνυμα Παππά λίγες ώρες πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αυστηρή προειδοποίηση στους συμμετέχοντες στην αυριανή δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες να μην εγείρουν ενστάσεις επί της διαδικασίας, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του», σχολίασε ο Νίκος Παππάς με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα και της εγγυητικής που παρουσίασε ο κ. Βρυώνης.

«Όποιος νομίζει, τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς, να παρακάμψει την διαδικασία, που είναι διαφανής και κρυστάλλινη, απατάται πλάνην οικτράν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο υπουργός Επικρατείας λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Απευθυνόμενος δε, στους προκατόχους του, τους κάλεσε να τιμήσουν το παρελθόν τους, εξηγώντας γιατί επί δικής τους θητείας δεν έγινε ο διαγωνισμός. «Μήπως κάποιος τους έβαλε τρικλοποδιά;», διερωτήθηκε.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με την μετάδοση της εικόνας της ΕΡΤ από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία της Τήνου, ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «παρωδία» και «μεθόδευση» αποτελεί ο διαγωνισμός με τον οποίο παρέδωσε τον αέρα της χώρας.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση και ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Γιάννη Κουτσούκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για προνομιακή σχέση του κ. Καλογρίτσα με την κυβέρνηση στον τομέα των δημόσιων έργων, αλλά και για το ζήτημα της εκπρόθεσμης καταβολή της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατ. ευρώ.

«Έχουν ακουστεί τα μύρια όσα, ο κουμπάρος ο δικός σας και κορυφαίων υπουργών πάει να γίνει μέρος του συστήματος, διεκδικώντας τηλεοπτική άδεια», είπε με τον υπουργό Υποδομών να απαντά ότι ο κ. Καλογρίτσας είναι παλιός στο χώρο του τύπου, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά στη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Digea, που έθιξε σε ερώτηση του ο Βασίλης Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ, Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για όργιο «διαγωνιστικών διαδικασιών», προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ