ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Ερώτηση στον πρωθυπουργό από 52 βουλευτές της ΝΔ

Τηλεοπτικές άδειες: Ερώτηση στον πρωθυπουργό από 52 βουλευτές της ΝΔ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση στις καταγγελίες Καμμένου για το μαύρο χρήμα από τον υπερθεματιστή τηλεοπτικής άδειας Χρήστο Καλογρίτσα, ζητά η ΝΔ.

Με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς που κατέθεσαν στη Βουλή 52 βουλευτές της με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη και υπογράφοντες τους δύο αντιπροέδρους Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, η ΝΔ αναφέρει ότι η διαδικασία αδειοδότησης που ακολούθησε η κυβέρνηση προσβάλλει τη δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μετέωρη αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά.

Σύμφωνα με τη ΝΔ η αμφίβολη διαδικασία επισκιάζεται από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για τους μετέχοντες σε αυτή. Αναφέρονται ειδικότερα στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου σε επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter) κατά του επιχειρηματία κ. Χρήστου Καλογρίτσα, όπου ανέφερε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι» και η «... αφωνία» που ακολούθησε από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με το θέμα, εγείρουν βάσιμες υποψίες για τον τρόπο και τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

«Κι ενώ, ο κ. Καλογρίτσας κατάφερε, βάσει της «...παράτυπης» διαδικασίας που ακολούθησε η κυβέρνηση, να λάβει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, η κυβέρνηση ακόμη να απαντήσει στις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίου Υπουργού της για «... μαύρο χρήμα» και «... πιέσεις», αναφέρουν οι γαλάζιοι βουλευτές. Σημειώνουν ακόμη, ότι δημιουργούνται ερωτηματικά από το γεγονός ότι ο όμιλος Καλογρίτσα έλαβε τηλεοπτική άδεια, παρά το γεγονός ότι κατέθεσε με καθυστέρηση 40 λεπτών – δηλαδή εκπρόθεσμα – την εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ και βάσει του θεσμικού πλαισίου θα έπρεπε να έχει αποκλεισθεί από τη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ