ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Θα μειώσω τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Θα μειώσω τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα πολιτική αλλαγή στη χώρα το συντομότερο δυνατό επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η εντολή που πήρε είναι να προτείνει στους Έλληνες μία συμφωνία αλήθειας, έναν διαφορετικό δρόμο εξόδου από την κρίση. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως αυτός ο διαφορετικός δρόμος δεν μπορεί να στηρίζεται σε υποσχέσεις και σε παροχές χωρίς αντίκρισμα.

«Δεν πρόκειται να αντιγράψω τις κακές συνήθειες άλλων Αρχηγών Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι για να εκλεγούν έταζαν τα πάντα στους πάντες, για να βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των δικών τους προεκλογικών δεσμεύσεων, όταν πια έφτασαν στην εξουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

«Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα.Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτήν την παρακμή και έχω μια εθνική ευθύνη από τη θέση μου, να βάλω ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Και το τέλος αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή στη χώρα» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ δηλώνοντας πως αισθάνεται απολύτως δικαιωμένος που ζήτησε εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προυπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση τη μείωση της φορολογίας δηλώνοντας πως θα δώσει τέλος στην υπερφορολόγηση ενώ δεσμεύετηκε πως η ΝΔ θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% εντός δύο ετών.

«Το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Θα δεσμευτώ, όμως, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών» δήλωσε ενώ δεσμεύτηκε και πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις αλλά θα υπάρξει μείωση στο δημόσιο μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων.

Αναφερόμενος, στις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως θα καταργήσει το Νόμο Παππά υπογραμμίζοντας πως οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έδωσε η ίδια 455 εκατομμύρια ευρώ ως πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Οπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης έχει στείλει μια επιστολή σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ζητά να προσκληθούν και οι 4 υπερθεματιστές και ο κ. Παππάς ως αρμόδιος Υπουργός και να τεκμηριώσουν οι υπερθεματιστές την προέλευση των χρημάτων.» Είναι πολλά τα λεφτά πράγματι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα έχουν από νόμιμους πόρους, όπως ορίζει ο νόμος... Μιλάμε για μια σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και μια απαράδεκτη ροπή στον αυταρχισμό, στα κανάλια, στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στο κομματικό κράτος που χτίζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος τονίζοντας πως η χώρα μπορεί να διεκδικήσει από την Ευρώπη κάτι καλύτερο και στο χρέος και στο πρωτογενές πλεόνασμα ζητώντας να υπάρξει μείωση των στόχων του τωρινού πλεονάσματος. Οσον αφορά μάλιστα το έλλειμα του 2009 ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ