ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση Καλογρίτσα

Κουρουμπλής: Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση Καλογρίτσα
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση Καλογρίτσα έθεσε ευθέως ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας το ζήτημα της δανειοδότησης Καλογρίτσα από την Attica Bank, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον αυτών που ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θα πρέπει να ζητηθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

«Να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ο οποίος αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν όσοι τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή, έχουν ευθύνη ο κ. Κουρουμπλής είπε κατηγορηματικά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές» για να προσθέσει «ο κ. Παππάς αυτή τη στιγμή, δούλεψε πήρε πάνω του όλη την ευθύνη. Το Δημόσιο θα κερδίσει 246 εκατ;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ