ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής η σύμβαση για το Ελληνικό

Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής η σύμβαση για το Ελληνικό

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό μετά την υπερψήφιση της σύμβασης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της σύμβασης παραχώρησης της Ελληνικό ΑΕ στην εταιρεία Lamda Development ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων και κατά το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα σφοδρής σύγκρουσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τις επενδύσεις, με τους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να επιτίθενται με δριμύτητα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έλεγαν μέχρι πρότινος για την επένδυση.

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των τριών υπουργών που πήραν το λόγο και οι οποίοι ανέδειξαν το εσωτερικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έκανε λόγο για αναγνωρισμένη ήττα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Ευκ. Τσακαλώτος για συμβιβασμό και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για νίκη.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, από τους Οικολόγους – Πράσινους, συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε τη διαφωνία του με την επένδυση, λέγοντας ότι δεν θα την αποδομήσει ο ίδιος, αλλά η αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ