ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγριεύει η κόντρα Εκκλησίας - Φίλη

Αγριεύει η κόντρα Εκκλησίας - Φίλη
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αγριεύει η κόντρα της Εκκλησίας με τον Νίκο Φίλη μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τον ρόλο της εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα, όπως η κατοχή και η χούντα.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντά με σκληρή γλώσσα εναντίον του υπουργού Παιδείας, τον οποίο πάντως, αποφεύγει να κατονομάσει. Χαρακτηρίζει «ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές» τις απόψεις εκφέρονται μάλλον χωρίς συναίσθηση, όπως αναφέρει.

Αποστέλλει μάλιστα, προς τον πρόεδρο της Βουλής τόμος που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση:

episto

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Βούτσης με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» στηρίζει τον Νίκο Φίλη στις επιθέσεις που δέχεται για το μάθημα των Θρησκευτικών. Σε ερώτηση για το εάν το θέμα που έχει ανοίξει οδηγεί σε «αποχριστιανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας, απάντησε πως δεν συμμερίζεται αυτούς τους προβληματισμούς, τους οποίους ακούει και τον θορυβούν. «Θεωρώ ότι θα έπρεπε η συζήτηση για αυτά τα θέματα, εν έτει 2016, σε μια κοινωνία ώριμη όπως είναι η δική μας να έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Μερικές φορές απορώ κιόλας από τους τόνους που σηκώνονται», ανέφερε.

Σημειώνει ότι τα θέματα που θέτει ο Νίκος Φιλης είναι «ουσιαστικές και θετικές τομές σε προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς ακρότητες και εμμονές και μονομέρειες από πλευράς του υπουργείου Παιδείας και κάνει λόγο για αποφάσεις της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ