Πηγές ΥΠΕΞ: Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αμφισβητείται – Όλοι οφείλουν να τη σέβονται
Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον κοινοταρχών ότι η χώρα του αδικήθηκε από τη συνθήκη της Λωζάνης, έθεσε σε κατάσταση επαγρύπνησης το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες. Όπως είπαν διπλωματικές πηγές στο CNN Greece "η Συνθήκη της Λωζάνης, όπως και όλο το διεθνές δίκαιο, είναι μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό".
Σημειώνεται ότι ακριβώς πριν από ένα μήνα ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε στην Κρήτη με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν αξιολόγηση της κατάστασης (state of play) στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά από μια περίοδο παρατεταμένης αμηχανίας και ενδεχόμενου επαναπροσδιορισμού τους.
Διαβάστε επίσης:
Κοτζιάς – Τσαβούσογλου: Ανεπίσημη συνάντηση με όλο το φάσμα των διμερών θεμάτων επί τάπητος
Εκλογές στο Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκδιώξουν «την χειρότερη κυβέρνηση»
15:18
Γαλλία: Τέλος το Parcoursup έως το 2028 και 15.000 νέες θέσεις εισαγωγής - Τα μέτρα της κυβέρνησης
15:15
Δίκη Τεμπών: Άκουγα βοήθεια καίγομαι, αλλά ήμουν πάνω, δε μπορούσα να βοηθήσω», κατέθεσε επιζήσασα
15:15
Οι «φορολογικοί παράδεισοι» της ΕΕ - Πού συγκεντρώνεται το «μαύρο χρήμα»
15:13