ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρόμετρο «Αυγής»: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Βαρόμετρο «Αυγής»: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο καταλληλότερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι η Νέα Δημοκρατία και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Αυγής, το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, μόλις 14% των ερωτηθέντων κρίνει ως καταλληλότερη κυβέρνηση αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με την πλειοψηφία (45%) να απαντά «καμία από τις δύο» στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Η εκτίμηση ότι μάλλον χρειάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βρήκε σύμφωνους το 51% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τις προτιμήσεις του 42% των ερωτηθέντων συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να «ψηφίζει» το 23%, ενώ το 32% δεν θέλει κανέναν από τους δύο.

«Το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει η δημοσκόπηση της Αυγής», σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος προσθέτει: «Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23».

«Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», προσθέτει και σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό», σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το βαρόμετρο καταγράφει ακόμη την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών από τη λειτουργία της κυβέρνησης, με το 90% να δηλώνει απογοήτευση και το 85% να εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (80%) εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα εάν νιώθουν τους πρόσφυγες ως απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας: το 48% δηλώνουν πως οι πρόσφυγες μάλλον αποτελούν απειλή, ενώ το 45% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 4% απαντά με τη λέξη «Εξαρτάται» και το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ