ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Τόσκας: Ο τοπικός διοικητής έδωσε εντολή για τα χημικά

N. Τόσκας: Ο τοπικός διοικητής έδωσε εντολή για τα χημικά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού και τη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Σε αντίθεση με όσα λέει ο αστυνομικός της διμοιρίας που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ο υπουργός σημείωσε ότι «η εντολή χρήσης δακρυγόνων δόθηκε από τον τοπικό διοικητή».

«Ήταν γύρω στους 1.200 διαδηλωτές, συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το δίκιο τους, για τα προβλήματά τους. Ήταν τρεις σειρές αστυνομικών οι οποίες διασπάστηκαν και ήταν και μια τελευταία σειρά με τα λεωφορεία τα οποία ταρακουνήθηκαν με κίνδυνο να ανατραπεί το ένα από αυτά και να σπάσει ο κλοιός. Εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή η εντολή χρήσης δακρυγόνων. Γίνεται διοικητική εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον Real Fm 97.8 ενώ ο αστυνομικός της διμοιρίας στην κατάθεσή του τόνισε ότι ο ίδιος έκανε «μικρή χρήση της φυσούνας με τα χημικά για να σταματήσει η ένταση» καθώς «φοβήθηκε ότι θα αναποδογύριζαν το βαρύ όχημα και θα καταπλάκωνε ή συνταξιούχους ή αστυνομικούς».

«Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όπως είμαι για όλα υπεύθυνος και για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο, και για τα καλά και για τα κακά, και αυτό είναι κλασική αρχή.Aυτήν έχω μάθει όλα τα χρόνια που ήμουν διοικητής στο στρατό. Και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε:

Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση, να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν.

«Και από το χθεσινό λάθος, βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει στην απολογία του ο αστυνομικός που έκανε χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ