ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης καταγγέλλει ο Πανούσης

Σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης καταγγέλλει ο Πανούσης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο κ. Πανούσης, μαζί με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, κατέθεσαν στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούσαν τη ζωή του.

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

[Νωρίτερα]

Δύο βουλευτές και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ο Γιάννης Πανούσης ότι σχετίζονται με το χώρο της τρομοκρατίας, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός έχει απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είχε, προ τετραμήνου, ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό.

Ο Γιάννης Πανούσης καταθέτει αυτή την ώρα στην Εισαγγελεία Αθηνών, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπου αναμένεται να αναφέρει και τα ονόματα όσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει, απειλούν τη ζωή του.

Το Μαξίμου αντέδρασε χθες στα όσα δήλωσε, σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση καλεί τον πρώην υπουργό να καταθέσεις τις καταγγελίες του στη Δικαιοσύνη.

"Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να "ξεκαθαρίσει τη θέση του".

«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές. Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

[Νωρίτερα]

Σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης καταγγέλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο ενός βιωματικούς πολιτικού θρίλερ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή του καθώς ξέρουν ότι τους ξέρει με τα ονόματά τους ενώ δεν διαστάζει να αποκαλύψει πως το πόσο ψηλά είναι και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν εναντίον του, τα έχει κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως του συμβεί κάτι.

Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρεται οι σκηνές του θρίλερ αυτού ξεπερνούν την πιο οργιώδη κινηματογραφική φαντασία των αστυνομικών μυθιστορημάτων.

"Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου", αναφέρει.

Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ειδικότερα ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και από κυκλώματα μέσα στην αστυνομία, έχοντας καταγράψει τα όσα γνωρίζει σε βιβλίο με ψευδώνυμα και σε συμβολαιογράφο με κανονικά.

Ο κ. Πανούσης έδωσε τη συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ