ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη νέα απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ

Την Τετάρτη νέα απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών που αφορά και στο ζήτημα της παράκαμψης του ΕΣΡ, η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν με στόχο τη λήψη απόφασης. Οι σχετικές συνεννοήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και «όποιον άλλο έπρεπε», έχουν ήδη γίνει, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, που απέφυγε να μπει σε ονοματολογία.

Σημείωσε ωστόσο, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στη βάση της πρότασης που είχε κατατεθεί πέρυσι, για την οποία δεν απέκλεισε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς δεν είναι γνωστό εάν τα πρόσωπα που είχαν προταθεί, ενδιαφέρονται ακόμη.

«Δεν έχουμε συζητήσει, ελπίζουμε σε μια ευτυχή κατάληξη», ανέφερε και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. «Είναι προφανές ότι πρέπει να ασκηθεί ο ελεγκτικός και ρυθμιστικός ρόλος του ΕΣΡ στη διαδικασία που θα βάλουν μπροστά τα κανάλια και κυρίως να ξεκινήσει η διαδικασία για τους περιφερειακούς σταθμούς και τα ραδιόφωνα», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε πάντως, πριν χτυπήσει το τηλέφωνο από την Όλγα Γεροβασίλη και αναγκαστεί να αποχωρήσει από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προικοδοτήσει το ΕΣΡ να επιτελέσει το έργο του κατά τα πρότυπα του γαλλικού συμβουλίου. «Ανεξάρτητες αρχές δεν γίνονται με ψέματα», είπε.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ θα δείξει διάθεση συζήτησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόνον εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει τον νόμο Παππά» ανέφεραν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ