ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν μίλησε, Τύπος ερμήνευσε, ΑΠΕ ...λάθεψε

Ερντογάν μίλησε, Τύπος ερμήνευσε, ΑΠΕ ...λάθεψε
Reuters

Με τη μάχη της Μοσούλης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τα τουρκικά στρατεύματα να μην παίρνουν μέρος στην πολιορκία του προπυργίου του ISIS, όπως θα επιθυμούσε η Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντέδρασε μέσω δηλώσεων λέγοντας πως «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

Ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε πως πρόκειται για καθήκον της χώρας του να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας», είπε.

Ωστόσο ο τουρκικός Τύπος και ιδιαίτερα η εφημερίδα «Σαμπάχ», ερμήνευσε τις δηλώσεις Ερντογάν βάζοντας στο «κάδρο» και τη Δυτική Θράκη κάνοντας λόγο για δημοψήφισμα ώστε να επανακαθοριστεί το καθεστώς της.

Αρχικά το ΑΠΕ μετέδωσε λανθασμένα ότι τα περί δημοψηφίσματος ειπώθηκαν από τον ίδιο τον Ερντογάν προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Αργά το απόγευμα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο αποσαφηνίστηκε πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι και το διορθωμένο τηλεγράφημα έχει ως εξής:

APEMPE

Διαβάστε ακόμη:

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ διέκοψε τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ