ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ιερώνυμου - Γαβρόγλου με... μενού τα θρησκευτικά

Συνάντηση Ιερώνυμου - Γαβρόγλου με... μενού τα θρησκευτικά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή

Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών περνά τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00 ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνουν στο CNN Greece, εκκλησιαστικοί κύκλοι είναι εθιμοτυπική, ωστόσο στο τετ α τετ γνωριμίας Αρχιεπισκόπου – υπουργού Παιδείας, αναμένεται να συζητηθούν και τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν εκείνος που ζήτησε τη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και όπως επισημαίνουν οι ίδιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ανταποδώσει την επίσκεψη μέσα σε ένα μήνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος υπουργός Παιδείας είχε περιγράψει χαρκατηριστικά το στίγμα της πολιτικής που προσανατολίζεται να χαράξει στις σχέσεις με την Εκκλησία, όταν είχε παραστεί στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο:«Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: ‘μακριά κι αγαπημένοι'».

agios dimitrios2

Εurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Όμως η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, έχει έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί θα έρθουν στο προσκήνιο θέματα που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας αλλά και εκείνα που αφορούν τους δεσμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Ιεραρχία συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη στις 23 και 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ημερησία διάταξη το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας θα ασχοληθεί με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την ολοκλήρωσή της, ιεράρχες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους. Ιεράρχες, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους όχι μόνο στη διοργάνωσή της αλλά και στην συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτήν. Ανάλογες ήταν και οι επιφυλάξεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

17273363

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ