ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στάινμαγιερ στον Τσίπρα: Είμαι ευγνώμων...

Ο Στάινμαγιερ στον Τσίπρα: Είμαι ευγνώμων...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και όπως ήταν αναμενόμενο στην ατζέντα τους βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην Ιταλία μετά και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι.

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν το ψήφισαν οι Ιταλοί» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο κ. Στάινμαγιερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία «κυβερνητική και όχι πολιτειακή» και πρόσθεσε: «δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ.

FRANK 2

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε: «Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι με έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη. Συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της Ευρώπης, ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση. Βεβαίως έχω πλήρη επίγνωση ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της. Αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και τη διαπραγμάτευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ