ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: Έχετε τελειώσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού, λέει η Φ. Γεννηματά

Προϋπολογισμός 2017: Έχετε τελειώσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού, λέει η Φ. Γεννηματά
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί τον μόνιμο ενισχυμένο «κόφτη» και πολλά δισ. μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2020, είπε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή για τη συζήτηση του προϋπολογισμό 2017.

«Ό,τι και να εξαγγείλετε, έχετε τελειώσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού», υποστήριξε αναφερόμενη στην εξαγγελία του πρωθυπουργού και σημείωσε:

Ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση, υπάρχει τρόπος για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αποτελείται από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Αυτό που κάνει πλέον η κυβέρνηση δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά αναδιανομή της φτώχειας, είπε, ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας έχει γυρίσει σε εποχές πριν το 1981, λέγοντας πως «όποιος δεν έχει χρήματα, πεθαίνει», και συνέχισε:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κλείσει τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Όμως η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς.

Εκτός αυτών, επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ