ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τόσκα με αφορμή την αντικατάσταση Σταυρόπουλου

Σφοδρή αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τόσκα με αφορμή την αντικατάσταση Σταυρόπουλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφορμή ήταν το ερώτημα του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ποια υπηρεσία θα μετακινηθεί ο απερχόμενος διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Σταύρος Σταυρόπουλος.

Ο Νίκος Τόσκας δήλωσε άγνοια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που άφησε «αιχμές» εναντίον του υπουργού. «Εγώ σας ήξερα ως διευθυντή του γραφείου του Μπεγλίτη να έχετε άποψη που θα πάνε οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν ξέρετε που πάει τώρα ο κ. Σταυρόπουλος;», ανέφερε.

Ο καυγάς φούντωσε περισσότερο όταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη του απάντησε πως «εκείνος είχε άποψη για τα υποβρύχια και τα στικάκια», εξοργίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Είτε θρασύς, ανήθικος και λόγω τυχοδιωκτικής διαδρομής που ακολουθήσατε, ήσασταν στο γραφείο του Μπεγλίτη και σας βρήκα υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ», αντέτεινε ο Ευάγγελο Βενιζέλος και χτυπώντας το χέρι στο έδρανό του, φώναξε πως «καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι, είμαστε στην αρχή και θα δείτε που θα φτάσουμε».

O καυγάς Βενιζέλου - Τόσκα συνεχίστηκε και εκτός επιτροπής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητάει από το Νίκο Τόσκα να ανακαλέσει και τον αναπληρωτή υπουργό να τον διαβεβαιώνει ότι δεν ήθελε να τον πλήξει ηθικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ