ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος ο Βενιζέλος - Απαίτησε συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου

Λάβρος ο Βενιζέλος - Απαίτησε συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Τις προθέσεις του έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απέναντι στη συμπόρευση που αποφάσισε η Φώφη Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου. 

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως η συμπόρευση με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αντίθετα θα έχει πολλές διακυμάνσεις και καρφιά με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της Κεντροαριστέρας.

Με μία αιχμηρή τοποθέτηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η "ενότητα και η συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση", δείχνοντας πως είναι αντίθετος με τις κινήσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και πως δεν έχει ξεχάσει την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα και να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως "κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία εξήγηση, μία συγγνώμη" επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με κανέναν, κάτι όμως που δεν φάνηκε από τη συνέχεια της ομιλίας του.

"Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το καράβι" ήταν η σαφέστατη αιχμή κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ εν συνεχεία έστειλε και ένα μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως "το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως διαμορφώνεται δεν μπορεί να πάει μακριά".

Ο κ. Βενιζέλος εκτός από τις αιχμές για την συμπόρευση με τον Γιώργο Παπανδρέου άσκησε και δριμεία κριτική στο φλερτ της Φώφης Γεννηματά με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως "δεν συγχωρείται πολιτικά οποιαδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό στο όνομα της δήθεν με ένα ακροατήριο". Σημείωσε χαρακτηριστικά πως εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τη στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα είχει ήδη προκηρύξει εκλογές λέγοντας πως η χώρα "πρέπει να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης".

Επίσης ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε τη συμπίεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζοντας πως στην παράταξη συγκρούονται δύο σχολές, αφήνοντας εκ νέου αιχμές με τη φράση

αν κάποιοι θεωρούν ό,τι δώσαμε ότι ήταν να δώσουμε στην πατρίδα και τώρα πρέπει να δούμε το μέλλον της παράταξης, αυτοί στερούνται πατριωτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ