ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Βουλή: Το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Live Βουλή: Το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, ενώ ο "υδράργυρος" αναμένεται να εκτοξευτεί κατά τη διάρκεια των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών. Εκτός φυσικά από το πόρισμα της Εξεταστικής η συζήτηση πολλές φορές επεκτείνεται τόσο στο ζήτημα της αξιολόγησης και των πιθανών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα δάνεια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή του για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναφέρουν το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σημειώνεται πως η ΝΔ στο πόρισμά της για την εξεταστική, που αφορούσε τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες πως «η εξεταστική επιτροπή κατέληξε σε μια ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης», ενώ από πλευράς κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε την περασμένη εβδομάδα πως από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ