ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένος ο Κατσίκης από το «άδειασμα» των ΑΝΕΛ

Ενοχλημένος ο Κατσίκης από το «άδειασμα» των ΑΝΕΛ

Αιφνιδιασμένος από τη στάση του κόμματός του στο άρθρο που αφορά στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, δήλωσε ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχληση του για το «άδειασμα» που του επεφύλαξε.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που ήταν καλεσμένος στη πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής δήλωσε μάλιστα, ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο «για να δούμε γιατί υπήρξε αυτή η σύγχυση».

Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε και απέναντι στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο που άλλαξε τη στάση του κόμματος απέναντι στο επίμαχο άρθρο, καθώς ο ίδιος ήταν ο εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Η θέση για την ιθαγένεια των είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Και την εξέφρασα στην Επιτροπή λέγοντας ότι καταψηφίζουμε. Επειδή οι μισοί βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι στην κυβέρνηση έπρεπε να φύγω για λίγο από την Ολομέλεια για κάποια άλλη υποχρέωση. Αργότερα έμαθα ότι εν τη απουσία μου ο κ., Κουράκης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχε οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν. Δεν ξέρω από που άντλησε την πληροφορία αυτή ο κ. Κουράκης. Εμένα δεν μου είπε κανείς τίποτα. Αιφνιδιάστηκα. Κι ακόμα δεν μου έχει πει κανείς τίποτα», είπε.

Απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης ή παραίτησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ