ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσει με Μέρκελ και Σόιμπλε

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσει με Μέρκελ και Σόιμπλε

Με στόχο να παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μεταβαίνει στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Γερμανία αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οι θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες τα επτά χρόνια της κρίσης δεν πρέπει να πάνε χαμένες και να υπογραμμίσει ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο των τελευταίων χρόνων.

Κυρίαρχη επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο με συγκεκριμένες δράσεις και μεταρρυθμίσεις που δεν στηρίζεται στην πολιτική... λιτότητας αλλά στην ανάπτυξη.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι για την εφαρμογή του σχεδίου του, η Ελλάδα χρειάζεται «δημοσιονομικό αέρα», δηλαδή μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να επιτευχθούν τα επόμενα χρόνια. Αυτό, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό του μεταναστευτικού και η φύλαξη των ελληνικών συνόρων ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει την συνδρομή της Frontex και του NATO.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη προβλέπει συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CDU με την καγκελάριο της Γερμανίας. Και αργότερα εντός της ημέρας, στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU.

Το πρωί της Τρίτης, στις 11:30, θα συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία, στις 13:00 θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ