ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέρ Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία - θέλουμε το ΔΝΤ

Πιέρ Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία - θέλουμε το ΔΝΤ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε ακόμα πιο κοντά, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανακάμψει, έχει πετύχει τους στόχους και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα με το ΔΝΤ εντός προγράμματος

Ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο το άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και συνεχάρη την Αθήνα για την πρόοδο που έχει επιτύχει αλλά και για την υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους και πρόσθεσε ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος μπορούν να «υπερεπιτευχθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο Επίτροπος σημείωσε ότι το Ταμείο έχει σημαντικό ρόλο εντός του προγράμματος, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι απολύτως σωστές.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των Τσίπρα και Τσακαλώτου σχετικά με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα εντός της καρδιάς της Ευρωζώνης».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στόχος για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είναι να τεθούν οι παράμετροι μιας συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μοσκοβισί «σφυρίζει»... λύση ή παράταση στην διαπραγμάτευση

Τι είπαν Μοσκοβισί - Τσακαλώτος: Ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ