ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη βουλή λύνουν τις διαφορές τους Τσίπρας-Μητσοτάκης για τα… Εξάρχεια

Στη βουλή λύνουν τις διαφορές τους Τσίπρας-Μητσοτάκης για τα… Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα στη βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με «έξαρση των φαινομένων βίας κι εγκληματικότητας».

Στην ερώτηση που έχει καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνεται ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας».

Κ. Μητσοτάκης: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Με σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με «έξαρση των φαινομένων βίας κι εγκληματικότητας».

«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Τα γκέτο στην δυτική Αθήνα; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα; Τελικά κύριε Τσίπρα είστε Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε επίθεση και στο σύνολο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική σας ευθύνη».+

bouli1

Αλ. Τσίπρας: Είστε όμηρος της ακροδεξιάς σας πτέρυγας

Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέτει το ζήτημα προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά επίκαιρα θέματα, τα οποία, όπως είπε, είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και οι λόγοι που ο αρχηγός της ΝΔ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης.

«Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά... Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στην Γερμανία που ήσασταν προχθές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ», πρόσθεσε

bouli tsipras

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

«Δεν με πείσατε με τις απαντήσεις σας. Το να απαριθμείτε μία μία τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σημαίνει ότι είναι λίγες», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό από το βήμα της βουλής.

4052067

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον... δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα, στη βουλή, εστίασε στην διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση.

«Ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την διαπραγμάτευση είναι ο υπουργός Οικονομικών, εκείνος χθες πήγε στη σουίτα μεγαλοεπιχειρηματία για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο γήπεδο της Τούμπας για τον αγώνα το ΠΑΟΚ με την Σάλκε.

Δευτερολογία Τσίπρα: Αν τολμάτε καταθέστε πρόταση μομφής

4052095

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

"Η παρουσία σας ήταν θλιβερή σήμερα" είπε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του.

Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι δεν πήρε σαφή θέση για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και πως παρουσιάζει εικόνα μεμψίμοιρου ο οποίος παρακαλεί να μην πετύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να έρθει αυτός και να κλείσει την αξιολόγηση με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Τελικά είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε όμηρος της ακροδεξιάς σας πτέρυγας

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Δευτερολογία Τσίπρα: Αν τολμάτε καταθέστε πρόταση μομφής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ