ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Θεοχαρόπουλου σε Καμμένο για τα εξοπλιστικά

Επίκαιρη ερώτηση Θεοχαρόπουλου σε Καμμένο για τα εξοπλιστικά
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μπορεί ο Νίκος Φίλης και οι υπόλοιποι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην «τόλμησαν» να τα βάλουν με τον Αλέξη Τσίπρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει στα σκαριά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως είχαν αφήσει να διαρρεύσει ή -κατά άλλους- η ερώτησή τους να μπήκε στον πάγο απο το κόμμα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος όμως το προχώρησε καταθέτοντας τη σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για εθνικό και όχι για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ή για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης.

Υποστηρίζει ότι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την ανοχή του πρωθυπουργού να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, σημειώνοντας ωστόσο, ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα. «Στο πλαίσιο αυτό όμως απαιτείται εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών χωρίς υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού», αναφέρει.

Την ίδια ώρα το Ποτάμι με επιστολή του Σπύρου Δανέλλη ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καλεί τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει σε ποιο γενικότερο σχέδιο εντάσσεται η πρόθεση αυτή για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια αυτών των νέων εξοπλισμών της τάξης των 2 δις ευρώ και για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ