ΝΔ: Να προβλεφθούν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για λόγους ανωτέρας βίας
«Ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει ακόμη για τους μαθητές εκείνους οι οποίοι - λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος, που συνιστά ανωτέρα βία - ενδέχεται να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις», αναφέρει η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κ. Κεραμέως με ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η εκκρεμότητα αυτή προκαλεί ανησυχία και αναβρασμό στη σχολική κοινότητα και δεν μπορεί να παρατείνεται», επισημαίνει η κυρία Κεραμέως και προσθέτει:
«Οι επαναληπτικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά. Πρέπει να υπάρξει ένα συνεκτικό πλαίσιο που θα καθορίζεται από αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, προκειμένου να μην αδικούνται τα παιδιά που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων».
SPONSORED
Πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί στην Ελλάδα - Από την γέννα μέχρι το σχολείο
07:22
Τραμπ για Ιράν: «Η στρατιωτική συντριβή συνεχίζεται - Θέλω το εμπλουτισμένο ουράνιο»
07:18
Στίγμα τρίτης θητείας από Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ - Η ενότητα και τα διλήμματα
07:10
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Έως 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00