ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Επενδύστε στην Ελλάδα τώρα που οι τιμές είναι χαμηλές

Γεωργιάδης: Επενδύστε στην Ελλάδα τώρα που οι τιμές είναι χαμηλές
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους επίδοξους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα.

«Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν», δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι τέτοιες αναφορές κυρίως από γερμανικής πλευράς γίνονται στο πλαίσιο άσκησης πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση, «όμως στον πραγματικό κόσμο κανένας δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη».

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του πως «στο τέλος η λογική θα πρυτανεύσει. Κανείς δεν θα ήθελε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες και τα δάνεια».

Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα έκανε την Ελλάδα πιο αξιόπιστη. «Η Ελλάδα θα γίνει πιο φιλική χώρα για τις επιχειρήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στους επίδοξους επενδυτές τόνισε: «αν θέλετε να επενδύσετε στην Ελλάδα, κάντε το τώρα, που οι τιμές είναι χαμηλές».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μια μεγάλη ευθύνη, κι αυτή είναι να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα, διαφορετικά η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Αναγνωρίζει ότι οι δανειστές «έχουν πολλές απαιτήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός -ελπίζω όχι για πολύ- έχει ευθύνη να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν την κλείσει, τότε η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ