ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υπαινιγμοί του Ποταμιού προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις συνεργασίες

Οι υπαινιγμοί του Ποταμιού προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις συνεργασίες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με υπαινικτικές αιχμές τοποθετήθηκε το Ποτάμι στις προτάσεις συνεργασίας που εκφράζονται, είτε από μεμονωμένους παράγοντες, είτε από κόμματα και κινήσεις της Κεντροαριστεράς.

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αναφέρει συγκεκριμένα: «Κάποιοι, σκοπίμως προφανώς, προσπαθούν να μπερδέψουν πολίτες και δημοσιογράφους. Τσουβαλιάζουν εκκλήσεις για ενότητα, συνέδρια, συμβούλια, εκλογή από τη βάση σε μια θολή πρόταση που ευνοεί την ακινησία, εξασφαλίζοντας -στους ίδιους και τους ίδιους- καρέκλες και ρόλους».

Το Ποτάμι επαναλαμβάνει την δική του πρόταση συνεργασίας, σε αντιδιαστολή με τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνοντας ότι προτείνει συμμετοχή στο συνέδριό της.

«Από την άλλη υπάρχει η πρόταση του Ποταμιού. Μια πολιτική συμφωνία μεγάλων αλλαγών, κόντρα στον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Μια συνάντηση όλων όσοι συμφωνούν σε ένα νέο κίνημα -ούτε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε στο Ποτάμι. Χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και με ανάδειξη της ηγεσίας από την κοινωνία και όχι από τους μηχανισμούς- με το προφανές ρίσκο για όλους», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία εξηγείται πώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές προτάσεις.

Κατά το Ποτάμι, «η μια προσπαθεί να κατοχυρώσει το σημερινό status quo και η άλλη ανοίγεται στις δυνάμεις τις κοινωνίας. Η μία λέει “ελάτε στο νέο ΠΑΣΟΚ” και η άλλη λέει “πάμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας”. Ένα νέο κίνημα στο οποίο όλοι μπορούν να δουλέψουν, χωρίς όμως οι πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες από τους παλαιοκομματικούς».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη από τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, όπου είχε αναφέρει: «Εγώ δεσμεύομαι να θυσιάσω το Ποτάμι, αν είναι να γίνει κάτι πραγματικά καινούργιο, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ