ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη με νόημα: Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει θα μείνει πίσω

Μήνυμα Μητσοτάκη με νόημα: Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει θα μείνει πίσω
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα και από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για «τζάμπα μαγκιές», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του πριν από τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

«Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα σημείωσε ότι ανάλογες τοποθετήσεις είναι εκτός πραγματικότητα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όλα τα στελέχη της παράταξη έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι μαζί θα συμπορευθούμε».

Επίθεση στην κυβέρνηση: Οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα.

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ