ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με νομοσχέδιο διπλασιάζουν τους μισθούς των διευθυντών του ΟΔΔΗΧ σε 8.315 ευρώ

Με νομοσχέδιο διπλασιάζουν τους μισθούς των διευθυντών του ΟΔΔΗΧ σε 8.315 ευρώ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για παχυλές αμοιβές και χρυσά bonus, φαίνεται πως το ελληνικό δημόσιο διαθέτει ακόμα λεφτά και νομοθετικές ρυθμίσεις διπλασιάζουν ακόμα και τέτοιες εποχές μισθούς, που είναι ήδη υψηλότατοι. 

Η αποκάλυψη έγινε εντός του νομοσχεδίου που κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και έχει ως θέμα: «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις».

Σε αυτό στο σχέδιο νόμου υπάρχει το άρθρο 29 στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι αποδοχές ή απολαβές και αποζημιώσεις των προσλαμβανομένων της παρούσας παραγράφου εφαρμόζεται αναλόγως...

oddix

Ποιους αφορά όμως το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί το μεγάλο ερώτημα και τι εστί το "αναλόγως". Η απάντηση έρχεται μέσα από το νομοσχέδιο και τη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση «εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα (αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ/μηνιαίως), ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ). Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ανέρχεται σε 8.315 ευρώ/μηνιαίως (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου).

oddix200

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένοι δύο υπάλληλοι φεύγουν από την μισθολογική κλίμακα που ήταν και αυξάνονται οι αποδοχές τους σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ