ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Αναγκαίο να ψηφιστούν τα όποια μέτρα με ευρύτατη πλειοψηφία

Σκουρλέτης: Αναγκαίο να ψηφιστούν τα όποια μέτρα με ευρύτατη πλειοψηφία
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την ανάγκη να ψηφιστούν τα όποια μέτρα, από ευρύτατη πλειοψηφία, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη.

«Η συζήτηση για τα επιπλέον μέτρα και τα αντίμετρα γίνεται πάνω στο έδαφος του συμφωνημένου πρωτογενούς πλεονάσματος. Υπάρχει η ανάγκη να ψηφιστούν (σς τα όποια μέτρα) από ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής», τόνισε συνέντευξή του στον real fm, ο κ. Σκουρλέτης.

«Δεν ξέρω αν θα είναι 180, παραπάνω ή λιγότερο και δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση. Είναι προσωπική μου άποψη. Μιλάω για μια αυξημένη πλειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα μέχρι να αποτυπωθεί το δημοσιονομικό μείγμα των μέτρων».

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα εργασιακά είναι ένα από τα αγκάθια, ενώ επιφυλάχτηκε σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας πως «χωρίς να μπορώ να ρισκάρω ότι θα μπορούσε να κλείσει στις 20 Μαρτίου. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Η αντίδραση της ΝΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι θα καταψηφίσει νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

«Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή.

Τον ενημερώνουμε για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ