ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επική απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον Ντάισελμπλουμ

Η επική απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον Ντάισελμπλουμ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση στην προκλητική δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου: «Ξοδεύατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», δίνει η Σία Αναγνωστοπούλου με μία καυστική ανάρτηση στο facebook την οποία μάλιστα υπογράφει ως «Μία "πουτ@ν@" του Νότου».

Η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρεται στον διαχωρισμό Νότιοι και Βόρειοι που έγινε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ τη στιγμή που Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της.

Στην Ευρώπη της «έμφυλης ισότητας... οι απολίτιστοι Νότιοι τρώνε τα λεφτά των Πολιτισμένων Βόρειων», γράφει σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

Κάνοντας αναφορά στην Σιμόν ντε Μποβουάρ διαπιστώνει ότι στις περιόδους κρίσης οι γυναίκες πληρώνουν πρώτες τη νύφη, και καλεί τις γυναίκες του Νότου, τις «πουτ@νες του νότου», όπως γράφει, να υπογράψουν μία διακήρυξη.

Όπως επισημαίνει επίσημη θα υπάρξει επίσημη διακήρυξη από τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ

Captur

Η ανάρτηση της Σία Αναγνωστοπούλου:

Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.
Μία "πουτάνα" του Νότου.

Capture

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σχετικά με την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης στις χώρες του νότου που επλήγησαν από την κρίση, τόνισε πως οι τελευταίες ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες και δέχτηκε σφοδρά πυρά από ευρωβουλευτές, οι οποίοι τον κάλεσαν να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια αυτά, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετανόητος για τη δήλωσή του και δεν διατίθεται να ζητήσει συγγνώμη παρά τη σφοδρή κριτική.

ddd

Η δήλωση που πυροδότησε την επίθεση στον Ολλανδό υπουργός Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, την οποία φέρεται, σύμφωνα με σχόλια του ισπανικού τύπου, να είχε κάνει σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα FAZ ήταν η εξής: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ