ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και η Ράνια Σβίγγου

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και η Ράνια Σβίγγου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωνή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ υψώνει και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ξεκαθαρίζοντας πως «θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

Μία μόλις μέρα μετά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που προκάλεσε τριγμούς με φόντο το ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πως «ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης, Σκουρλέτη-κυβέρνησης κ.ο.κ.»

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, η Ράνια Σβίγγου επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα».

Επιτέθηκε μάλιστα και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει «από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία έκανε και παρέμβαση πριν από λίγες ημέρες. Τη στιγμή της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψή της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ