ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για την κατάθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε την Πεμπτη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου.

Τσίπρας και Μητσοτάκης αντάλλαξαν πυρά όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την κατάθεση τροπολογίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη την οποία έκανε δεκτή η κυβέρνηση.

«Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία», σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο που γίνεται η όλη διαδικασία. «Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η ΝΔ θα έπρεπε να υπερασπίζετε την επιχειρηματικότητα και υποβάθμισε το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε από βουλευτή λέγοντας: «χθες το βράδυ στη συζήτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπήρξε μια βουλευτική τροπολογία που έγινε δεκτή από τον υπουργό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ