ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φερετζές τα αντίμετρα ενός σκληρού πακέτου μέτρων

Μητσοτάκης: Φερετζές τα αντίμετρα ενός σκληρού πακέτου μέτρων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την προκαταρκτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι οι δανειστές δεν ζητούσαν επιπλέον μέτρα και ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της καθυστέρησης που επέδειξε η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση».

Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η χώρα θα σέρνεται με τον Αλέξη Τσίπρα για πολλά χρόνια ενώ οι συνταξιούχοι θα χάσουν και την 12η και την 11η σύνταξη τους. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο που μάλιστα, όπως είπε, δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση, ενώ χαρακτήρισε τα αντίμετρα φερετζέ ενός πολύ σκληρού πακέτου που έρχεται για το 2019 και το 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης για τα αντίμετρα,πως πρόκειται για «πολιτική εξαπάτηση», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα γιατί θα είναι σαν να συμφωνούμε και για τα μέτρα» και πρόσθεσε: «καθολικό όχι από μας στα μέτρα και τα αντίμετρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα και ότι τα αντίμετρα δεν ωφελούν αυτούς που θίγονται από τα μέτρα. «Δεν υπογράφουμε καμιά δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Δεν δεσμευόμαστε σε τίποτα, δεν υπογράφουμε τα μέτρα της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στα αντίμετρα της συμφωνίας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως αν πράγματι το αφορολόγητο πρέπει να κατέβει, ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής να είναι 9%, όχι 20%

Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε εμείς θα είχαμε επιτύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ