ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Οι βουλευτές θα γνωρίζουν τα μέτρα για το χρέος πριν ψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα

Βούτσης: Οι βουλευτές θα γνωρίζουν τα μέτρα για το χρέος πριν ψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βέβαιος ότι οι βουλευτές θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα για το χρέος πριν κληθούν να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων και αντιμέτρων στις 18 Μαΐου από την Ολομέλεια της Βουλής, εμφανίστηκε ο Νίκος Βούτσης.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους εν αναμονή της άφιξης της τέως προέδρου της Αργεντινής Χριστίνα Κίρχνερ στη Βουλή, επεσήμανε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό για το θέμα αυτό και πως τέσσερις ημέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να λάβει απόφαση.

Δεν απέκλεισε μάλιστα, ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Όλα θα γίνουν», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Ήταν δε, κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από πλευράς Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε πως κι άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα.

Παραδέχθηκε πάντως, πως τα αντίμετρα δεν θα ευνοήσουν όλους. «Κάποιους θα ωφελήσουν, κάποιους, ενώ κάποιοι θα έχουν απώλεια», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και εκτίμησε πως «η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να μην ψηφίσει κυρίως τα φορολογικά αντίμετρα».

Η συζήτηση του πακέτου μέτρων και αντίμετρων στις επιτροπές αναμένεται να διεξαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στις 15 και 16 Μαΐου και τις 18 θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ