Κρίση και ελληνικός πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-ντε Κίρχνερ (pics)
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση με την πρώην πρόεδρο της ΑργεντινήςΚριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ πραγματοποίησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο γραφείο του κ. Τσίπρα στην Βουλή, η κ. ντε Κίρχνερ αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που περνά και η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια.

«Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό», είπε συγκεκριμένα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. Είπε ότι από εδώ ξεκίνησε η Δύση και ότι πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας.

4126853

Η κ. Κίρχνερ εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και προσέθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία αύριο να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», της είπε ο κ. Τσίπρας.

4126856

«Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

4126862

«Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας αλλά και τα κατορθώματα σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει: «Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας», είπε ο κ. Τσίπρας στην κ. Κίρχνερ, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.

4126857

πηγή φωτογραφιών: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Διαβάστε επίσης