ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα (liveblog)

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα (liveblog)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά από σήμερα το πρωί την συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές το απόγευμα της Τρίτης σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν θα γίνει και η ψήφισή του από το Σώμα.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν επί της αρχής τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ενώ στο σύνολό τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Επιφύλαξη να δηλώσει την ψήφο της στην επί των άρθρων ψηφοφορία στην Ολομέλεια δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ και αντίστοιχή θέση πήρε και το Ποτάμι με τον Γιώργο Μαυρωτά.

Το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του Ιωάννη Δελή είπε πως θα δηλώσει «υπέρ» στο άρθρο 71 για την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών.

Η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν πως «με εξαίρεση τη διόρθωση των ημαρτημένων στο ΦΠΑ στα αγροτικά, δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα».

Από πλευράς Ένωσης Κεντρώων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δήλωσε πως το κόμμα θα στηρίξει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών (άρθρο 71) και το άρθρο 70 (το άρθρο με το οποίο προστίθενται στις υπηρεσίες που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αυτές που παρέχονται από τη γεωργική παραγωγή).

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ