ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζωπυρώνεται η κόντρα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα

Αναζωπυρώνεται η κόντρα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το άρθρο 5 του νομοσχεδίου «μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης» που συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος από τη Βουλή και το οποίο ρυθμίζει θέματα λειτουργίας του τεμένους διχάζει για άλλη μια φορά τη συγκυβέρνηση.

Ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης με δηλώσεις του στο CNN Greece σημειώνει ότι το κόμμα του συνεπές στις θέσεις που από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει για το ζήτημα αυτό, θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο. «Δεν ψηφίσαμε το περασμένο καλοκαίρι, άρθρο για τις διαδικασίες ανέγερσης του τεμένους, θα ψηφίσουμε τώρα;», αναφέρει και εκφράζει τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η λειτουργία του θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. «Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται κάτι ανάλογο, όταν για παράδειγμα έχουμε την ανέγερση μιας ορθόδοξης εκκλησίας στο εξωτερικό, τα έξοδα δεν επιβαρύνουν την άλλη χώρα», συμπλήρωσε.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη επιτροπή ο Κώστας Κατσίκης που προκλήθηκε απο την βουλευτή της ΝΔ Νίκη Κεραμέως για το «πρόβλημα» στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο θέμα αυτό, σχολίασε πως «εμείς μπορούμε να συμπορευόμαστε διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του και αυτό αποτελούμε το πολιτικό παράδειγμα συνεργασιών». Η κάθετη διαφωνία του κόμματος του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους προκάλεσε την παρέμβαση του Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι που είπε πως εκείνοι «θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Το επίμαχο άρθρο 5 δεν κινδυνεύει με καταψήφιση, καθώς τον περασμένο Αύγουστο μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό (στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ) τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. «Δεν θα έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμείς καταψηφίζουμε, γιατί θα στηρίξουν το άρθρο όσοι είχαν ψηφίσει για το τέμενος και την προηγούμενη φορά», δηλώνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

temenos1.png

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το άρθρο για το Ισλαμικό Τέμενος ξεκινά σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

temenos2.png
temenos3.png

ΔΗΜΟΦΙΛΗ