ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ σε Τσίπρα: Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό

Τραμπ σε Τσίπρα: Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό
Twitter/@PrimeministerGR

Ένα ολιγόλεπτο τετ -α- τετ είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, στον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στα θετικά σχόλια του Αμερικανού Προέδρου αναφέροντας ότι τα καταφέρνουμε μετά από χρόνια κρίσης και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ σημαντική περίοδο που πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για να ενισχυθεί αυτή η θετική πορεία ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας.

O πρωθυπουργός έκανε και σχετικό tweet επισυνάπτοντας φωτογραφία με τον πλανητάρχη, γράφοντας: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο των Βρυξελλών».

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, καθώς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, αλλά και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στον οποίο επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντησή του με τον Ράμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ