ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Βασιλείου για τον Κ. Μητσοτάκη: Ό,τι κι αν πω για τον ρόλο του είναι λίγο (aud)

Ο Γιώργος Βασιλείου για τον Κ. Μητσοτάκη: Ό,τι κι αν πω για τον ρόλο του είναι λίγο (aud)
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολύ αξιόλογος πολιτικός, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Ο θάνατός του συνιστά μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό έθνος", λέει ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου σε αποκλειστική του δήλωση στο CNN Greece.

Ο κ. Βασιλείου σημειώνει ότι η συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στα θέματα που αφορούσαν το Κυπριακό υπήρξε άριστη. «Στήριξε απόλυτα την πολιτική που ακολουθήσαμε για επανέναρξη του διαλόγου, να πιεστεί ο Ντενκτάς και να δημιουργηθούν οι σωστές σχέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις για να εξασκήσουν πίεση στην Τουρκία. Ό,τι κι αν πω για τον ρόλο και τη βοήθειά του είναι λίγο».

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπενθυμίζει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε σε Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. «Συζητήσαμε εις βάθος τη γραμμή μας και βγήκε ένα κοινό ανακοινωθέν. Αυτό ενίσχυσε την εντύπωση διεθνώς για την ομοψυχία Κύπρου και Ελλάδας για την πολιτική μας».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλείου σημειώνει ότι οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τελείωσαν με την ολοκλήρωση της θητείας τους αλλά οι επαφές τους υπήρξαν στενές και φιλικές και το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ