ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν

Τσίπρας: Η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την εκτίμηση ότι η λύση είναι κοντά περισσότερο από ποτέ και είναι εφικτό να βρεθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, κατά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καλωσορίζοντας τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει. «Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μία λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, σημείωσε πως πιστεύει ότι «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί σε επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ευρώπη έχει περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά έχει αντέξει» και πως «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάει μπροστά».

«Είμαστε σε μία στιγμή που η Ευρώπη χρειάζεται να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον και πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μάς κάνουν πιο αισιόδοξους γι' αυτό», υπογράμμισε.

Το τυχερό... βραχιολάκι του Γάλλου υπουργού από την Αμοργό - η απάντηση του Τσίπρα

«Αλλά η αισιοδοξία δεν φτάνει πάντα και χρειάζεται και τύχη», πρόσθεσε ο κ. Λε Μερ, ο οποίος σε πιο χαλαρή διάθεση, κατά το τέλος του διαλόγου με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες, παρέπεμψε σε ένα βραχιόλι που φορά από την Αμοργό και το οποίο συμβολίζει την Τύχη, δηλώνοντας τη βεβαιότητά του ότι «με την αισιοδοξία που μας διέπει και με την τύχη που θα μας δώσουν οι Έλληνες θεοί, θα τα καταφέρουμε».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λε Μερ δήλωσε: «Η τύχη είναι αυτή την οποία έχω στο χέρι μου, είναι ένα βραχιολάκι από το νησί της Αμοργού, που είναι και το αγαπημένο μου νησί. Είμαι, λοιπόν, βέβαιος ότι με την αισιοδοξία που μας διέπει και με την τύχη που θα μας δώσουν οι Έλληνες θεοί θα τα καταφέρουμε».

Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «υπάρχει το αρχαίο ρητό "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"», για να συμπληρώσει: «Εμείς είμαστε βέβαιοι για την εύνοια των θεών, τώρα πρέπει να κάνουμε κι εμείς όμως το καθήκον μας για να τους βοηθήσουμε λίγο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ