ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Μυτιλήνη: Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Χρήστος Σπίρτζης

Σεισμός Μυτιλήνη: Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Χρήστος Σπίρτζης
EUROKINISSI

Καθησυχαστικός για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη μετά το σεισμό των 6,1 ρίχτερ εμφανίστηκε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του νησιού, ενώ -όπως είπε- έχει αναχωρήσει κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αλλά κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και μηχανικοί υποδομών.

Το βράδυ, είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, με την τακτική πτήση αναχωρεί κλιμάκιο που θα ελέγξει τα σχολεία, καθώς βρίσκονται, ενώ σε συνεργασία με τον υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπιστεί το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των σεισμολόγων που μετέφερε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Σημείωσε ότι το νησί έχει πολλά παλιά κτίρια και διαβεβαίωσε ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, όλοι είναι επιτόπου και όλα θα εξελιχθούν μια χαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ