ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουπίδια Απεργία: Δεν τα βρήκαν Σκουρλέτης - συμβασιούχοι ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σκουπίδια Απεργία: Δεν τα βρήκαν Σκουρλέτης - συμβασιούχοι ΠΟΕ-ΟΤΑ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πέντε λεπτά κράτησε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία πράγμα που σημαίνει πως οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων θα συνεχιστούν και το πρόβλημα με τα σκουπίδια, που έχουν «πλημμυρίσει» την χώρα, θα συνεχίσει να επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Σκουρλέτης, μετά τις δηλώσεις του για την πρόταση που κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου», απέρριψε το κείμενο τους. Την ίδια στάση κράτησαν και οι εργαζόμενοι, απορρίπτοντας την βελτιωτική τροπολογία που τους παρουσίασε ο υπουργός.

«Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικότητας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μετά την συνάντηση. «Η πρόταση έτσι όπως έχει κατατεθεί δεν μπορεί να σταθεί, αυτό προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε». «Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση των αντιρρήσεων μας σηκώθηκαν και έφυγαν», εξήγησε ο υπουργός.

Ακόμη, επεσήμανε πως υπάρχει περίπτωση να εξεταστεί το θέμα των ηλικιακών ορίων, που θέτουν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν όμως ζητήματα ως προς το θέμα της μοριοδότης. Ολοκληρώνοντας, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα του «να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις», όμως τόνισε πως η τροπολογία του θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή προς ψήφιση.

4167417

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση μας», κατήγγειλε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας. Μάλιστα, κατηγορώντας τον υπουργό τόνισε: «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Οι συμβασιούχοι μετά το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με τον κ. Σκουρλέτη ζήτησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και προανήγγειλαν πως θα «σκληρύνουν» ακόμη περισσότερο την στάση τους.

Της συνάντησης των δύο πλευρών προηγήθηκε μικροένταση στην είσοδο του υπουργείου, όπου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων. ΜΑΤ και συγκεντρωμένοι ενεπλάκησαν, όταν μερίδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο.

POE1 copy
POE2

Για το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυταπαγγέλτως διογκωμένα αδικήματα που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Συνολικά 20.000 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» την χώρα με την κατάσταση να γίνεται αφόρητη λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχοντας απορρίψει και την προηγούμενη πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, είχε ανακοινώσει συνέχεια των κινητοποιήσεων της έως και την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ