ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Όχι μόνον δεν φορέσατε γραβάτα αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν φέσι

Γεννηματά σε Τσίπρα: Όχι μόνον δεν φορέσατε γραβάτα αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν φέσι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της έβαλε τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε και στους πέντε στόχους που είχε θέσει με συνέπεια το τελικό σκορ θα είναι 0-5 εις βάρος της χώρας.

«Όχι μόνον δεν φορέσατε γραβάτα αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν φέσι», είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα, παρά μόνον την προγραμματισμένη δόση των 8 δις ευρώ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κοστίζει ακριβά και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα για τη χώρα», σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και μια κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της σε «ωμή χρήση της Δικαιοσύνης» από πλευράς κυβέρνησης με στόχο να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και όσα είπε για την υπόθεση Καμμένου και τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιαννουσάκη. «Η υπόθεση αυτή θα κατατρέχει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τίποτα δεν θα σώσει εσάς, ούτε τα πειθήνια όργανά σας, γνωστά στελέχη της δεξιάς», είπε.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στη ΝΔ που δεν τολμά όπως είπε να κάνει την αυτοκριτική της για τον εκτροχιασμό της οικονομίας την περίοδο 204-2009. «Εμείς έχουμε σχέδιο που αποτελεί βάση συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος στη νέα γενιά και αυτό είναι αισιόδοξο», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ